AFRIKAANSE KLAUWKIKKER

Familie: Pipidae
Volwassen grootte: kan groeien tot 5 centimeter in lengte. Deze kikker is een gele en grijze kleur. Deze kikkers zijn aquatisch. Hun afgeplatte lichamen stellen hen in staat om snel door het water te zwemmen.
Bereik: Afrikaanse klauwkikkers zijn inheems in Oostelijk en Zuidelijk Afrika. Ze zijn geïntroduceerd in Noord-Amerika, een groot deel van Europa, Zuid-Amerika, en zijn nu goed ingeburgerd op deze continenten.
Habitat: Afrikaanse klauwkikkers zijn altijd te vinden in het water, hoewel tijdens perioden van zware regenval, ze in staat zijn om een aantal afstanden over het land te verplaatsen. Veel van de introducties in de Verenigde Staten lijken het resultaat te zijn van onzorgvuldige eigenaren en laboratoria. Deze kikkers worden veel gebruikt als een model organisme in vele biologische disciplines.
Captive Levensduur: 12 tot 20 jaar
Gevaarlijke:
Zorgniveau: Beginner
Overzicht
Afrikaanse klauwkikkers doen het heel goed in een 10 of 20 liter aquarium. Vers bronwater of gedechloreerd leidingwater (niet gedestilleerd water) wordt aanbevolen. Het water moet worden gefilterd. Hoewel niet zo visueel aangenaam, een kale kooi bodem werkt goed bij het houden van deze dieren. Als grind wordt gebruikt, zorg ervoor dat het te groot is voor de kikkers om in te nemen tijdens het voeden.

Het voeren van Afrikaanse klauwkikkers is zelden problematisch. Tropisch visvoer, kleine krekels, regenwormen en kleine guppies maken een adequaat dieet. Alle niet opgegeten voedsel moet worden verwijderd uit de kooi om de waterkwaliteit te behouden.

Op een zijde nota, Afrikaanse klauwen kikkers zijn geregeld in verschillende staten en kan illegaal zijn om te bezitten. Controleer altijd de staatsvoorschriften om ervoor te zorgen dat u legaal een van deze amfibieën houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *