AMERIKAANSE BULLFROG

Familie: Ranidae
Volwassen grootte: tot 8 inch
Bereik: De Amerikaanse bullfrog is inheems in de Verenigde Staten, Canada en Mexico, ten oosten van de Rocky Mountains. Ze zijn geïntroduceerd in een groot deel van het westen van de Verenigde Staten.
Habitat: Meestal gevonden in of in de buurt van een permanente waterbron, met inbegrip van beken, vijvers en rivieren. Af en toe zal reizen mijl van een permanente waterbron tijdens het regenseizoen en “hole up” in kleine vijvers tijdens droge spreuken.
Captive Levensduur: 8 tot 12 jaar
Gevaarlijke:
Zorgniveau: Intermediair
Overzicht
Als de juiste omgeving wordt geboden, zal de Amerikaanse kikker gedijen onder gevangen omstandigheden. De ideale situatie is een grote vijver ontworpen zodat het dier niet kan ontsnappen en binnenvallen omliggende habitat. Dit is een soort die met succes is onderhouden in grote buitenvijvers. Als het houden van deze soort binnen, een 55-gallon aquarium moet worden beschouwd als de minimale grootte behuizing om deze grote soort tegemoet te komen. Misschien nog beter is het gebruik van een grote voorraad tank of bad verkrijgbaar bij hydrocultuur verkooppunten. De kooi moet een groot aquatisch gebied bevatten en de kikkers moeten zich volledig kunnen onderdompelen in water. Ook integraal onderdeel van kooi ontwerp is het gebruik van zowel een UVA koesteren lamp en een UVB lichtbron. In het wild, deze dieren besteden wat tijd koesteren en het gebruik van deze lichten zal nuttig zijn bij het houden van deze dieren gezond op de lange termijn. Aquatische en terrestrische vegetatie is nuttig bij het verstrekken van deze geheimzinnige dieren met een plek om te blijven verborgen uit het zicht. Omgevingstemperaturen van 75 tot 80 graden Fahrenheit worden beschouwd als ideaal voor het behoud van deze soort. Iets hogere temperaturen onder de koesterplaats zorgen ervoor dat deze dieren indien nodig kunnen opwarmen. Een kooi top moet op zijn plaats om te voorkomen dat dit dier, die kan springen grote afstanden, van het verlaten van de behuizing.

Krekels maken een goede nietje voedsel item. Vul deze aan met meelwormen, zijderupsenlarven, regenwormen en kleine knaagdieren. Amerikaanse kikkers hebben een vraatzuchtige eetlust en kan zwaarlijvig worden als overvoed. Als zodanig moeten kleine knaagdieren spaarzaam worden gevoed om obesitas te voorkomen, en secundaire metabole problemen. Gut laden krekels met een grote verscheidenheid aan groenten en commerciële cricket voedsel is een goede manier om voedzame voedingsmiddelen te bieden. Een vitamine/ mineraal supplement is ook een goed idee met deze soort, vooral voor jongere dieren nog steeds ondergaat periodes van snelle groei. Dit zal helpen om een goede botontwikkeling te garanderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *