BLAFFENDE TREEFROG

Familie: Hylidae
Volwassen grootte: Volwassenen meten van 2 tot 23/4 centimeter in totale lengte, waardoor ze een van de grotere boomfrogs natuurlijk gevonden in de Verenigde Staten.
Bereik: Blaffende boomfrogs worden gevonden, voor het grootste deel, in het zuidoosten van de Verenigde Staten zo ver naar het westen als extreme oostelijke Louisiana en zo ver naar het noorden als zuidoost virginia.
Habitat: Blaffende boomfrogs maken gebruik van zowel arboreal als terrestrische omgevingen binnen de regio’s die ze voorkomen. Tijdens droge omstandigheden graven ze zich in de grond of verstoppen ze zich onder oppervlaktebedekking om uitdroging te voorkomen.
Captive Levensduur: 8 tot 12 jaar
Gevaarlijke:
Zorgniveau: Beginner
Overzicht
Blaffende boomfrogs zijn een grote, kleurrijke soort, met een overwegend groene dorsale kleur die meestal wordt opgesplitst door verspreide donkere vlekken. ’s Nachts of tijdens perioden van stress verandert de kleur van groen naar een diep paars of bruin. Mannetjes kunnen worden onderscheiden van vrouwtjes door de aanwezigheid van een groene of gele keel.

Blaffende boomfrogs kunnen vrij eenvoudig in gevangenschap worden gehouden, wanneer ze worden voorzien van een paar basisvereisten. Een verscheidenheid aan substraten zal voldoen aan de behoeften van deze kikkers, met inbegrip van alles van eenvoudige papieren handdoeken tot meer natuurlijke substraten, zoals turf of groen mos, kokos, of een mengsel van kokos en orchidee schors. Het is belangrijk om een drainagelaag aan de onderkant van de behuizing te hebben, die kan worden gemaakt met behulp van ofwel grote kwaliteit erwtengrind of LECA (geëxpandeerde kleipellets), en deze vervolgens te bedekken met glasvezel venster screening om te voorkomen dat de fijnere substraat van het vullen van de gaten in de drainagelaag. Geschikte planten zijn philodendron, pothos, Aglaonema, dieffenbachia, en andere grote verlaten stevige planten. Het is ook belangrijk om een grote, schone waterschaal te voorzien om deze dieren regelmatig te laten weken.

Krekels maken een goede nietje voedsel item. Vul deze aan met kleine meelwormen en kleine zijden motlarven. Blaffende boomfrogs hebben een vraatzuchtige eetlust en kan zwaarlijvig worden als overvoed. Gut laden krekels met een grote verscheidenheid aan groenten en commerciële cricket voedsel is een goede manier om voedzame voedingsmiddelen te bieden. Het afstoffen van de voedingsmiddelen met een vitamine/mineraalsupplement is ook een goed idee met deze soort, vooral voor jongere dieren die nog perioden van snelle groei ondergaan. Dit zal helpen om een goede botontwikkeling te garanderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *