MERK SALAMANDER

Familie: Salamandridae
Volwassen grootte: Volwassenen meten tot 12 centimeter in totale lengte, maar 8 inch komt veel vaker voor.
Bereik: Brand salamanders zijn te vinden in Europa, Noord-Afrika en in sommige landen van het Midden-Oosten.
Habitat: De salamanders van de brand worden gevonden in vochtige gebieden door hun waaier, gewoonlijk onder rotsen, logboeken en andere oppervlaktedekking. Ze kunnen gebieden bewonen tot ongeveer 6.000 voet in hoogte.
Captive Levensduur: 8 tot 12 jaar
Gevaarlijke:
Zorgniveau: Beginner
Overzicht
Deze prachtige salamanders zijn meestal zwart met felgele of oranje strepen of vlekken. Het patroon varieert afhankelijk van het gebied van oorsprong. De gemeenschappelijke naam is afgeleid, niet van de prachtige kleur van deze dieren, maar uit het feit dat ze soms uit boomstammen zouden kruipen nadat ze in een vuur waren geschuit.

Brandsalamanders zijn een van de gemakkelijkere amfibiesoorten om in gevangenschap te handhaven. Een tot twee brand salamanders kunnen worden bewaard in een 10 liter aquarium. Ze kunnen worden opgezet in een naturalistische vivarium, of een meer eenvoudige behuizing met papieren handdoeken als substraat. Als de handdoeken vuil worden, worden ze gemakkelijk verwijderd en vervangen door schone handdoeken. Als een meer naturalistische substraat gewenst is, veenmos, kokosolie, en grote rang grind maakt goede kandidaten. Dit type substraat moet ongeveer eens per drie weken worden vervangen om ervoor te zorgen dat de kooi geen gevaarlijke ziekteverwekkers herbergt. Het belangrijkste om te overwegen bij het onderhoud van brand salamanders is de temperatuur. Temperaturen moeten variëren in de hoge jaren ’60 tot midden jaren ’70 tijdens het actieve seizoen, en lager tijdens de winterkoelingsperiode. Omdat hogere temperaturen kunnen resulteren in een gestreste gevangene, is het belangrijk om deze dieren te allen tijde onder de 80 graden Fahrenheit te houden.

Krekels maken een goed nietje dieet voor brand salamanders. Het dieet kan ook worden aangevuld met kleine meelwormen, waswormen, regenwormen of zijdemotlarven. Deze salamanders zullen zich ook voeden met pinkmuizen, hoewel dit moet worden beperkt tot één keer per maand, omdat deze dieren de neiging hebben om zwaarlijvig te worden.

Als aan hun behoeften in gevangenschap goed wordt voldaan, kunnen brandsalamanders tot 50 jaar in gevangenschap leven. De hardheid van deze soort maakt het een uitstekende kandidaat voor een beginnende salamander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *