CHACOAN GEHOORNDE KIKKER

Familie: Leptodactylidae
Volwassen grootte: Volwassen grootte varieert van 3 tot 5 centimeter in totale lengte. Ze kunnen een massa van een pond te bereiken, echt een flinke kikker!
Bereik: Chacoan gehoornde kikkers zijn inheems in de Gran Chaco regio van Argentinië.
Habitat: Deze kikkers bewonen een breed scala aan habitats, variërend van droge savannes tot seizoensgebonden wetlands.
Captive Levensduur: 12 tot 20 jaar
Gevaarlijke:
Zorgniveau: Beginner
Overzicht
Omdat ze een sedentaire levensstijl hebben, doen Chacoan gehoornde kikkers het heel goed in kleinere behuizingen. Een volwassen C. cranwelli zal gedijen in een tien-gallon aquarium. Vanwege hun neiging om zich te voeden met alles wat beweegt, is het het beste om Chacoan gehoornde kikkers apart te huisvesten. Nieuw metamorfose exemplaren kunnen worden ondergebracht in plastic of glazen gallon potten. Witte papieren handdoeken, sphagnum mos, kokos en niet-aromatische mulch maken allemaal geschikte substraten. Deze dieren kunnen ook worden onderhouden zonder substraat, slechts een ondiep niveau van gedechloreerd water. Vanwege hun enorme eetlust produceren gehoornde kikkers grote hoeveelheden afval. Om bacteriële ziekten te voorkomen (bijvoorbeeld “rode been”), moet u de behuizing schoon houden, zo nodig het water of substraat veranderen om de leefruimte vers te houden. Dit betekent meestal het veranderen van het substraat of water ten minste eenmaal per week.

De Chacoan gehoornde kikker voedt zich met een breed scala aan voedselitems in gevangenschap, waaronder: krekels, meelwormen, kakkerlakken, goudvissen, roze muizen en zelfs andere kikkers, waaronder andere C. cranwelli. Het voeden van deze dieren wordt het best bereikt door ze in aparte behuizingen te huisvesten. Dit zorgt ervoor dat ze zich niet met elkaar voeden. Krekels maken een zeer goede nietje dieet. Jongere kikkers moeten meerdere keren per week gevoed worden; volwassen kikkers zullen overleven op een maaltijd per week. Zoals met elk dier, kan obesitas een probleem worden. Krekels moeten worden gut-loaded met verse groenten en een commerciële cricket dieet voorafgaand aan het aanbieden van hen aan de kikker. Het is belangrijk om het voedsel item stof met een vitamine / mineraal supplement, vooral bij jonge kikkers die snel groeien. Een supplement moet worden gebruikt bij elke andere voeding voor volwassenen en bij elke voeding bij jonge exemplaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *