CHINESE VUURBUIK NEWT

Familie: Salamandridae
Volwassen grootte: Volwassenen variëren van 2 tot 4 centimeter in lengte.
Bereik: Oost-centraal China.
Habitat: Chinese brandbuis newts zijn meestal te vinden in stilstaande wateren met veel vegetatie waarin te verbergen.
Captive Levensduur: 12 tot 20 jaar
Gevaarlijke:
Zorgniveau: Beginner
Overzicht
Chinese vuurbuik nieuwelingen hebben een zwarte dorsum en een felgekleurde oranje of rode buik, vandaar de gemeenschappelijke naam. Ze hebben minder voor de hand liggende parotid klieren dan de soortgelijke Japanse brandbuik newt (Cynops pyrrhogaster). Zorg moet worden genomen om je handen te wassen na het hanteren van deze soort.

De Chinese vuurbuik nieuwet is voornamelijk aquatisch, maar het is belangrijk om een terrestrische gebied op te nemen in de gevangen omgeving ook. Een 20 liter aquarium zal genoeg ruimte voor maximaal vier nieuwelingen. Bronwater of gedechloreerd leidingwater moet worden gebruikt om het aquatische gedeelte van de leefruimte te vullen. Zorg ervoor dat u een filter in de kooi ontwerp, want het zal helpen om de waterkwaliteit te handhaven. Het is ook gunstig om waterplanten te hebben waarin de nieuwstetten zich kunnen verbergen. Java mos of Java varen zal het goed doen in een behuizing huisvesting van deze nieuwste. Chinese vuurbuik newts liever lagere temperaturen, 68 graden Fahrenheit of iets minder ideaal. Zoals bij veel soorten amfibieën, hogere temperaturen zal benadrukken deze nieuwster, en kan resulteren in bacteriële infecties. Een amfibie die een abnormaal hoog percentage van de tijd op het land doorbrengt, kan ziek zijn en moet zorgvuldig worden gecontroleerd. Dit kan er ook op wijzen dat het water te warm is, of dat het te vuil is geworden voor de smaak van de nieuwsten.

Het dieet voor Chinese brandbuisnieuwers moet bestaan uit zowel dierlijke als plantaardige voedingsmiddelen. Bloedwormen werken heel goed als een voedingsmiddel. Ze zullen zich ook voeden met guppies, regenwormen, pekelgarnalen en zelfs gevriesdroogde tubifexwormen. Het drie keer per week voeden van deze nieuwstetten zou voldoende moeten zijn.

Vanwege hun gemak van zorg, deze nieuwste zijn een grote beginner soorten. Er mogen weinig problemen worden ondervonden met deze winterharde soort, vooral als er zorg wordt gegeven om de nieuwstetten een schoon milieu te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *