CHINESE WATERDRAAK

Familie: Agamidae
volwassen grootte: De Chinese waterdraak is een grote hagedis die een lengte van 36 duim kan bereiken.
Bereik: Oost Thailand, Indochina en delen van China.
Habitat: Regenwouden. Bossen in de buurt van water.
Captive Levensduur: 12 tot 20 jaar
Gevaarlijke:
Zorgniveau: Intermediair
Overzicht
Chinese water draak baby’s die slechts 4 of 5 centimeter lang kan worden bewaard in een 10-gallon aquarium, maar ze zullen uiteindelijk moeten worden verplaatst naar een groter terrarium. Zand is een aanbevolen substraat materiaal, zoals zowel mannelijke als vrouwelijke Chinese waterdraken graven holen. Alle kooien moeten een schuilplaats hebben om een gevoel van veiligheid te bieden voor de waterdraak. Chinese waterdraken zijn zeer arboreal en moeten takken binnen hun behuizingen. Chinese waterdraken zijn ook fervente zwemmers en hebben watercontainers nodig die groot genoeg zijn om zich onder te dompelen en eventueel in te zwemmen.

De Chinese waterdraak is vleesetend, maar accepteert soms groenten. Chinese waterdraken kunnen zich voeden met volwassen muizen, grote kometen (goudvissen), eendagskuikens, regenwormen en verschillende insecten.

Dagtemperaturen in de kooi van de Chinese waterdraak moeten het midden van de jaren ’80 Fahrenheit bereiken, dalend aan de medio jaren ’70 bij nacht. Extra warmte (tot het midden van de jaren ’90 Fahrenheit) kan worden geleverd als een brandpuntsgerichte plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *