COLLARED HAGEDIS

Familie: Iguanidae
Volwassen grootte: 10 tot 16 inch
Bereik: Mexico en het zuidwesten van de VS, die zich uitstrekken tot in het midwesten van de VS
Habitat: Gedijt in een breed scala van omstandigheden, van grasrijke weiden en hellingen tot rotsachtige woestijnen.
Captive Levensduur: 5 tot 8 jaar
Gevaarlijke:
Zorgniveau: Intermediair
Overzicht
Als hagedissen in de kraag zo groot werden als Komodovaranen, zouden ze waarschijnlijk op hen azen. Crotaphytus zijn vraatzuchtige roofdieren op andere hagedissoorten, hoewel ze de kans om insecten en andere kleine gewervelde dieren te snacken niet laten liggen. Jonge halsbandhagedissen concentreren zich meer op insecten, terwijl volwassen hagedissen kleine muizen nemen. Collared hagedissen proportioneel grote hoofden zijn uitgerust met grote kaken die prooidieren kunnen doden met een paar snelle beten.

Het houden van collared hagedissen vet en gezond in gevangenschap vereist het voeden van hen veel, en vaak! Deze actieve hagedis hoge metabolisme vereist bijna dagelijkse consumptie van voedsel om zijn gewicht en gezondheid te behouden. Baby knaagdieren en grote insecten hoe groter de verscheidenheid hoe beter zal voldoen aan hun behoeften adequaat.

Plaats een warmtelamp over een hoek van hun 4 voet-plus lange behuizing, zodat ze snel kunnen opwarmen elke ochtend om hun gewenste jachttemperatuur, die varieert van het midden van de jaren ’80 tot lage jaren ’90 Fahrenheit. Een kleine waterkom is prima, maar collared hagedissen echt genieten van het drinken van druppels water die worden gespoten in simulatie van regen. De meeste exemplaren zijn spastisch en verlegen uit de buurt wordt behandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *