GEMEENSCHAPPELIJKE ACTIE

Familie: Teiidae
Volwassen grootte: 11/2 tot 31/2 voet
Bereik: Noord-Zuid-Amerika
Habitat: Open gebieden grenzend aan bossen en secundaire groei in de buurt van landbouw.
Captive Levensduur: 12 tot 20 jaar
Gevaarlijke:
Zorgniveau: Geavanceerd
Overzicht
Deze winterharde beesten zijn zeer willekeurig in hun keuze van voedsel dat sterk leunen in de richting van kleine dieren die ze kunnen overmeesteren. Gemeenschappelijke tegus zijn meedogenloze roofdieren die jagen op hun prooi, grijpen het in dolk-achtige tanden en formidabele kaken.

Gemeenschappelijke tegus ontstaan uit holen en warmen zich elke ochtend voordat ze hun omgeving voor voedsel. Een kooi 4 meter lang en 2 meter breed moet een geschikt huis te creëren. Versier het met grote rotsen en logs die te zwaar zijn voor deze actieve tegus te herschikken als ze ze verkennen voor verborgen prooi items. Een schuilplaats van steen of hout moet worden toegevoegd als een nachtelijke retraite.

Gemeenschappelijke tegus zijn snel te bespringen op kleine, bewegende objecten en staan bekend om soms verwarrende vingers voor potentiële snacks. Nieuwe import of nerveuze exemplaren zullen af en toe bijten, krabben en uithalen met hun staart, als een gigantische bullwhip. Goed gevoed, oudere gemeenschappelijke tegu exemplaren worden meestal zeer zwaar-bodied en lusteloos, dus veel meer beheersbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *