MIDDEN-AMERIKAANSE BANDED GECKO

Familie: Gekkonidae
Volwassen grootte: 4 tot 7 inch
Bereik: Midden-Amerika
Habitat: Mesic bossen naar semi-aride regio’s
Captive Levensduur: 8 tot 12 jaar
Gevaarlijke:
Zorgniveau: Beginner
Overzicht
Deze middelgrote gekko is als het antwoord van de nieuwe wereld op de Aziatische luipaardgekko. Hoewel volwassen Midden-Amerikaanse gestreepte gekko’s de omtrek en lengte van luipaardgekko’s niet benaderen, zijn hun gewoonten op veel andere manieren vergelijkbaar. Overdag verstopt de Midden-Amerikaanse gekko zich liever in een hol in de grond. Ze komen in de schemering te foeten voor insecten die deel uitmaken van de overgrote meerderheid van hun dieet.

Een eenvoudige kooi substraat van zand en grind zal volstaan, met rotsen en holle logs te beklimmen. Een kleine grot of hol moet ook worden verstrekt aan het koele uiteinde van de kooi. Een spuit water in de schuilplaats om de paar dagen zal ervoor zorgen dat de Midden-Amerikaanse gestreepte gekko heeft een vochtige nis in de anders droge kooi setup.

Bied zes tot tien kleine insecten aan, die elk kleiner zijn dan het hoofd van de Midden-Amerikaanse gekosansekt. Als alle onmiddellijk worden geconsumeerd, bieden extra voedsel spaarzaam totdat de Midden-Amerikaanse gestreepte gekko verliest interesse in de voortzetting van het voeden. Laat nooit overtollige insecten in de kooi die kan knabbelen op de Midden-Amerikaanse gestreepte gekko tijdens zijn slapende periodes.

Ga zorgvuldig om met deze Midden-Amerikaanse gecko’s, omdat hun staarten kunnen breken met ruwe behandeling. Als er een ongeval optreedt, zullen de meeste gekko’s verloren staarten regenereren binnen een jaar als het gezond is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *