Rietpad

Familie: Bufonidae
Volwassen grootte: Volwassenen meestal meten tot 8 centimeter in totale lengte.
Bereik: Rietpadden zijn inheems in het uiterste zuiden van de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika. Ze zijn achteloos geïntroduceerd in vele regio’s, waaronder eilanden van de Stille Oceaan en het Caribisch gebied, en meest berucht in Australië. Het idee achter deze introducties was om deze dieren te gebruiken in ongediertebestrijding. Hun extreme paaisnelheid en giftige huidafscheidingen hebben toegestaan deze dieren te out-concurreren veel van de inheemse anurans in gebieden waar ze werden geïntroduceerd.
Habitat: Rietpadden bewonen zowel tropische als semi-aride omgevingen.
Captive Levensduur: 12 tot 20 jaar
Gevaarlijke:
Zorgniveau: Intermediair
Overzicht
De rietpad wordt gewoon in gevangenschap gehouden, mits voorzien van een paar basiseisen. Een grote plastic bak zal werken als een behuizing, maar het deksel moet worden aangepast om ventilatie mogelijk te maken. Gebruik vervolgens 100 procent siliconen aquarium kit om aluminium screening hechten aan een groot deel van de bovenkant van het deksel. Natuurlijk, een groot aquarium of terrarium (minimaal 35 liter zal ook werken, maar dit zal duurder zijn). Vochtige papieren handdoeken zorgen voor een geschikt substraat, maar deze vereisen frequente verandering omdat deze dieren veel eten, en op hun beurt produceren veel afval. Twee tot 4 centimeter van veenmos of kokos zal ook goed werken als een substraat. Het substraat moet ten minste om de week worden vervangen om ervoor te zorgen dat het dier in een schone omgeving leeft. Een grote waterbak zal ook nodig zijn om er zeker van te zijn dat deze dieren voldoende hydratatie behouden. Als ze niet schoon worden gehouden, ontwikkelen deze dieren vaak ernstige bacteriële infecties. Temperaturen in het midden tot bovenste 70 graden Fahrenheit zijn geschikt voor deze soort. Hogere temperaturen moeten worden vermeden, omdat ze het dier zullen benadrukken.

Rietpadden eten een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen onder in gevangenschap omstandigheden. Zoals bij veel amfibiesoorten, zal een dieet dat voornamelijk uit krekels bestaat, goed werken met deze soort. Als aanvulling op krekels met koningmeelwormen, regenwormen, grote zijden mottenlarven en gevangen tomatenhoornwormlarven ervoor zullen zorgen dat de rietpadde het juiste lichaamsgewicht behoudt. Het dieet kan af en toe worden aangevuld met een fuzzy muis, maar muizen zullen bijdragen aan obesitas als ze te vaak worden gevoed.

Als je gaat om deze dieren te houden, zorg ervoor dat ze niet mogen ontsnappen, en nooit laat deze dieren in het wild. De landen waartoe zij zijn ingevoerd, hebben vele mislukte pogingen ondernomen om deze uit te roeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *